Medewerkers

Jos Sprenkeling mede eigenaar / begeleider / onderhoud

Hoi ,

 

Ik ben Jos de man van Diana en vader van Teun, Saartje en dochter Chantal.

Vanaf Januari 2016 ben ik mede eigenaar geworden van de zorgboerderij, die mijn vrouw heeft opgericht.

Met veel bewondering voor haar passie en gedrevenheid, liefde voor haar medemens, mocht ik het allemaal vanaf de zijlijn aanschouwen.

Heel blij ben ik dan ook, dat de mogelijkheid is gekomen om deel uit te kunnen maken van het team van de zorgboerderij.

Als uitvoerder in de bouw was dit wel even andere koek, ik moest dan ook weer goed in de leer, want de zorg is toch iets anders als een huis verbouwen.

Gelukkig kan ik zeggen, dat ik ook niets anders meer wil, ik vind het heerlijk om met onze deelnemers te werken, we hebben een gezellige hechte groep.

Ik begeleid deelnemers op de zorgboerderij en ben de dagelijkse chauffeur.  Samen met de deelnemers bedenken we projecten zoals, zaaitafels, aardbeienbakken, en zijn we allerhande klusjes aan het uitvoeren. Daarbij hoort ook het vervaardigen van de houten decoraties, die worden verkocht in het winkeltje, samen met de deelnemers en vrijwilligers werken we hier aan een mooi product.

Ik vind het heel leuk om onze deelnemers binnen mijn eigenlijke vak, nog iets te kunnen leren en het valt me op dat zij daar ook echt voor open staan.

Zo kunnen we vele activiteiten bieden, er is in ieder zijn interesse wel iets wat je kunt doen .

Met de ouderen die komen op de zorgboerderij, werk ik heel graag op de pluktuin, moestuin en doe allerhande klusjes met ze. Ik moet ze zelfs afremmen, ze zijn nog echt van de oudere generatie "niet zeuren, maar werken ", gelukkig hoeft dat werken bij ons op de boerderij niet meer en mogen ze ook heerlijk genieten van de rust en de mooie bollenvelden om ons heen.  

Daarnaast hou ik wel van een lolletje, en eet ik graag de koekjestrommel leeg ..

 

Groeten Jos