Dagbesteding

Activiteiten

 

Werkzaamheden dieren ;

Eten geven, borstelen, hokken uitmesten, vegen, knuffelen, verzorgen.

Klein onderhoud aan de hokken, bestrating, schilderwerk, reparaties etc.

 

Pluk & moestuin;

Onderhoud tuin, onkruid wieden, aanplanten, zaaien, bloemen en fruit kweken, oogsten, schoffelen, klanten helpen op de pluktuin, uitleg geven over bloemen plukken en schikken. Groente en fruit voor thuis kweken of voor het koken op de boerderij.

   

Creatieve Vorming;

Bloemschikken, kaarten maken, houtbewerking, meubels pimpen, handwerken, breien, spelletjes, kleien, schilderen, kunstzinnige vorming, kaarsen maken, houtbranden, timmeren etc.etc.

 

High Tea / workshops ;

Helpen met het serveren van thee, koffie, lekkernijen op de pluktuin tijdens een high tea of workshop, ook wanneer er groepen aanwezig zijn voor een bezoek. Tevens bakken van taart voor de theetuin of lekker voor ons allemaal op de boerderij.

 

Educatie ;

"Buitengewoon leren " babbelspel voor het meer ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Of het behalen van certificaten voor lassen, dierverzorging, plantenteelt, hovenier, moestuin, dieren ehbo en nog veel meer.

Ook bieden wij de deelnemers in de gelegenheid om hun BHV certificaat te kunnen behalen hierbij leren zij o.a reanimeren, verbinden en brand blussen.

Omdat deze zorgboerderij een erkend leerbedrijf is, kunnen jongeren hier ook een MBO praktijkverklaring medewerker hovenier of een praktijkverklaring assistent plant en groene leefomgeving behalen in samenwerking met Stichting landzijde. 

 

Spelletjes ; Waaronder de Tovertafel ( projector die spelletjes op een tafel projecteert speciaal ontworpen voor mensen met dementie) sjoelen, relaxen bij de houtkachels, luieren in het zonnetje op de pluktuin, bloemen plukken voor thuis, knuffelen met de dieren, luisteren naar de Wonderfoon.

 

Gym/beweging; Op woensdag middag organiseren we gym bewegingsspelen, onder begeleiding lekker bewegen in spelvorm, goed voor lichaam en geest, ook een heerlijke wandeling kan daar onderdeel van zijn.

 

Keuken; Onder begeleiding helpen koken, bakken, jam en sappen maken.

 

Einde van de week "borrel"; Een heerlijk ( alcoholvrij) borreluurtje om de week af te sluiten met een hapje en drankje ! 

 

Diverse rustruimten en bedden voor een middagslaapje aanwezig.

 

Timmerwerkplaats ;

Binnen de timmerwerkplaats worden vele pallets uit elkaar gesloopt en ontspijkerd, deze worden gesorteerd op maat en te drogen gelegd.

Wanneer deze droog zijn wordt er een dier of andere decoratie uitgezaagd, deze worden geschuurd en behandeld, alle deelnemers werken hier aan mee, om een goed product neer te zetten.

In de pipowagen op het erf van de zorgboerderij ziet u zoal wat er gemaakt wordt. 

 

Houtkloven ;

De leukste klus in de wintermaanden, hout kloven ! Vele mannelijke deelnemers vinden dit een prachtige klus . In de wintermaanden kloven wij het hout tot haardhout en vullen wij netten voor de verkoop op de boerderij.   

 

 

      

Blij op de boerderij!
Blij op de boerderij!