Wie zijn wij

Zorgboerderij Blij op de Boerderij

Dagbesteding
 

Zorgboerderij Blij op de Boerderij is een kleinschalige zorgboerderij met een creatieve inslag.

De dagbesteding is in 2012 opgezet en werkt samen met Stichting Landzijde. Deelnemers binnen de dagbesteding verzorgen het kleinvee , helpen met het bereiden van de warme maaltijd voor de lunch , bakken taarten voor de theetuin , onderhouden de pluk & moestuin en helpen mee met serveren tijdens een High tea op de pluktuin.

Ook biedt de zorgboerderij jongeren de mogelijkheid en ruimte voor educatie , middels "buitengewoon leren" , hierbij kunnen zij met een chrome book leerstof tot zich nemen op het niveau wat hen past .

Buitengewoon leren is een project wat is ontwikkelt door Stichting Landzijde en Stichting Ronduit ( Spinaker) en biedt scholing op maat.

Daarnaast beschikt de dagbesteding over een prachtig creatief atelier waar men allerlei creatieve vaardigheden kan uitoefenen. Knutselen , schilderen , kleien , kleding en tassen maken , houtbewerking , kortom voor een ieder een passende activiteit.

 

Ouderenzorg

 

Binnen de dagbesteding ontvangen wij een diversiteit aan doelgroepen en leeftijden . De groep wordt zoveel mogelijk op elkaar afgestemd ,waardoor er een hechte , gezellige groep ontstaat binnen de dagbesteding. Onze kracht is de combinatie van jong en oud , de ouderen leren de jongeren iets en de jongeren helpen de ouderen graag een handje. Ook zijn tal van activiteiten aangepast op de ouderenzorg , zodat er voor deze doelgroep ook een passende activiteit aanwezig is.

Denk aan groente tafels op hoogte in de moestuin , het "filmzaaltje " voor de regenachtige dagen , de Tovertafel en niet te vergeten heerlijk vertoeven en een oogje toeknijpen bij de knusse houtkachel.

Tevens het bereiden van de warme maaltijd en het samen nuttigen daarvan wordt als zeer prettig ervaren.